26 Ekim 2011 Çarşamba

Bulk Insert

Bir tablodaki verileri, başka bir tabloya aktarırken en sık kullandığımız yöntem bulk insert (toplu veri atmak) INSERT INTO URUNFIRMALAR (FIRMAADI) ( SELECT DISTINCT FIRMALAR FROM STOK.URUNLER )

20 Ekim 2011 Perşembe

Pixar'ın Up(Yukarı) filminde bilinmeyen top 10

Biliyor musun bilmiyorum ama Pixar kurulduğunda küçük ölçekli ve oldukça imkansız işler yapmaya hevesli animasyon şirketiydi ve Walt Disney'in dikkatini çekti. Şirket tabii ki bu birleşmeden sonra şimdi çok büyük ve çok da büyük işlere imza atıyor. Animasyon filmlerinde "Up" yurtdışında en çok beğenilen filmler listesine girdi,Türkiye'de "Yukarıda" ismiyle çevrildi yanılmıyorsam. Yaşlı bir adamın Paradise Falls isimli bir şelale kıyısına evini taşımaya çalışması ile başlayan filmi hala izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim. Bu filmle ilgili bilinmeyen komik özellikleri Pixar bir açıklamada duyurdu. İşte bunlar; 1.Animasyon ekibi 4 saniyelik animasyon için 1 hafta boyunca çalışmış. 2. Filmdeki şelale "Paradise Falls" Venezuella daki "Angel Falls" dan esinlenmiş ama tabii animasyonda daha görkemli resmedilmiş. 3.Carl(yaşlı adam) ve Russell(küçük izci çocuk)'un ilk vardıkları yerden çıktıkları tepenin arası normal koşullarda 14.5 mil yürüyüş gerektiriyormuş. 4.Filmde Kevin isimli devekuşunu resmedebilmek için bir grup canlı devekuşu stüdyolarına getirilip kullanılmış. Sanat departmanı ise zebraları da olan bir veterinerin çiftliğine ilk çizimler için bir gezi düzenlemiş. 5.Yaşlı adam(Carl)'ın evini filmde 10,297 balon kaldırmış. 6.Pixar evin gerçekçi havalanma sahneleri olması için inşaat ve ev taşıma firmalarından danışmanlık hizmeti almış. 7. Tüm köpeklerin modeli tek bir köpekten yararlanılarak oluşturulmuş. 8.The Spirit of Adventure bir zeplinmiş, keşif balonu değil, sert yapıda düşünülmüş ve bugüne dek yapılan zeplinlerden daha büyük hayal edilmiş. 9.The Spirit of Adventure 3,061 ft. uzunluğundaymış,en büyük ve meşhur zeplin Hindenburg'dan yaklaşık 4 kat daha büyük. 10.Russell’ın attığı düğümler gerçekten atılan düğümlermiş. Tüm düğüm çeşitleri izcilikte öğretilen düğümlerdenmiş.

17 Ekim 2011 Pazartesi

AS400 veritabanında Select Top n kayıt alımı nasıl yapılır.

Select Top n from tabloIsmi komutu maalesef AS400 / DB2 verştabanında bulunmamakta. Bu yüzden sorgumuzu evirip çevirip yazıyoruz. Select kolonIsmi from tabloISmi where kosulIsteniyorsa order by kolonIsmi fetch first 1000 row only

Playstation Efsanesi Türkçe 3D Destekli Uncharted 3 İçin Ön Sipariş Ver Özel Hediyeleri Kazan!

2011’in en çok beklenen oyunlarından biri olan oyun dünyası efsanesi Uncharted’ın son bölümü Uncharted 3: Drake’s Deception’ın çıkışı yaklaşıyor. 3D’de oynanabilen Uncharted 3: Drake’s Deception, servet avcısı Nathan Drake’in Arap Çölü’nün merkezine doğru yüksek bahisli bir sefere çıkmasıyla birlikte, oyuncuları dünyanın çeşitli yerlerindeki şaşırtıcı mekanlara doğru sinematik bir yolculuğa çıkarıyor.

Çıktığı günden bu yana satışı milyonları bulan ve geçtiğimiz ay yayınlanan beta sürümü ile meraklılarının yüzünü güldüren Uncharted 3: Drake’s Deception, Türkçe seslendirmeli olarak satışa çıkıyor. Üstelik, oyun henüz çıkmadan sipariş verdiğiniz takdirde, koleksiyon severlerin yüzünü güldürecek hediyeler sizi bekliyor!

Multiplayer uyumlu oyunu ünlü sanatçılar Türkçe olarak seslendiriyor: Ana karakter Nathan Drake’i, en son Muhteşem Yüzyıl’daki Pargalı Damat İbrahim Paşa rolü ile gönüllere taht kuran Okan Yalabık seslendiriyor. Drake’in en iyi dostu Victor Sullivon karakterini ise en son Behzat Ç. dizisindeki Şevket rolü ile ön plana çıkan Ege Aydan seslendiriyor.

Oyunu satın almak için çıkmasını beklemeyen sıkı Uncharted hayranları, oyuna özel hediyelerin sahibi olma ayrıcalığını elde edecek. Ön sipariş verenlere Uncharted 3 ajandası, oyunu TeknoSA’dan ön sipariş edenlere ise Uncharted 3 PlayStation 3 kaplaması hediye ediliyor.

Özel Uncharted 3 hediyeleri kazanmak ve PlayStation ile ilgili en güncel haberler için https://www.facebook.com/PlaystationTr sayfasını takip edin!


Bir bumads advertorial içeriğidir.

13 Ekim 2011 Perşembe

Bumerang Web Sitesi ve Blog Ödülleri Başlıyor!

Türkiye’nin en nitelikli blog ve web sitelerinin 6 adet Sony Tablet S ve sürpriz hediyelerle ödüllendirileceği yarışma için başvurular başladı!

2007 yılından bu yana bağımsız site sahiplerine sunduğu avantajlarla 11.000'den fazla kullanıcıya ulaşan ve sponsor markalardan tekliflerle para da kazandırmaya başlayan Hürriyet Bumerang, en iyi blog ve web sitelerini ödüllendirmeye hazırlanıyor!

5 Kategoriden Biri Sizin

Bumerang üyeleri arasında gerçekleşecek olan yarışmaya blog, forum, yerel haber siteleri gibi her türlü bağımsız web sitesi katılabilir.

“En Tarz Blog” “En Çalışkan Blog” “En Sosyal Blog” “En Bilge Forum” ve “En İyi Yerel Site” kategorilerinde düzenlenecek olan ödül töreninde “Jüri Özel Ödülü” de dahil olmak üzere toplam 6 site sahibi Sony Tablet S ve sürpriz ödüller kazanacak.

Eğer hala Bumerang üyesi değilseniz bumerang.hurriyet.com.tr üzerinden kolayca üye olabilir, başvurunuzu üye girişi yaparak gerçekleştirebilirsiniz.

Yarışma detaylarını öğrenmek ve başvuruda bulunmak için tıklayın!


Bir bumads advertorial içeriğidir.

11 Ekim 2011 Salı

Ipad'e itunes ile pdf eklemek

Ipad'inize aktarmak istediğiniz pdf dökümanları varsa ve dokümanlarınız 20 MB'dan daha azsa mail ile dökümanınızı kendinize gönderip, gönderdiğiniz dökümanı herhangi bir pdf reader ile okuyabilirsiniz. Eğer dökümanın boyutu daha fazla ise sizi daha meşagatli bir yol bekliyor. Bu sitede adım adım anlatılanları yaparak pdf dökümanınızı okuyabilirsiniz. http://www.simplehelp.net/2010/06/22/how-to-add-pdf-files-to-read-in-ibooks-on-your-ipad-ipod-touch-or-iphone/