25 Temmuz 2011 Pazartesi

SSIS Türkçe karakter problemi

[AKIŞI DOLDURALIM [65]] Error: SSIS Error Code DTS_E_OLEDBERROR. An OLE DB error has occurred. Error code: 0x80004005.
An OLE DB record is available. Source: "Microsoft SQL Server Native Client 10.0" Hresult: 0x80004005 Description: "Invalid character value for cast specification".
ve bununla beraber gelen
[AKIŞI DOLDURALIM [65]] Error: There was an error with input column "URUN_URUN_SORUMLUSU" (94) on input "OLE DB Destination Input" (78). The column status returned was: "The value could not be converted because of a potential loss of data.".

hatalarının sebebi, içerikteki bir türkçe karakter veya bozulmuş bir türkçe karakter problemi. Ya içerikte bu işi çözümlemek lazım ya da
LocaleID alanında Turkish seçip bir kez daha şansınızı denemeniz gerekiyor.
Benim projemde tüm dil ayarlarını Türkçe yaptığım halde bu hatalara maruz kalabiliyorum dolayısıyla size sayfanızın ayarlarınızı da doğru yapmanızı öneririm.

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Blogtv nedir, ne değildir???

BlogTv kendi internet televizyonunuzu kurduğunuz veya görüntülü sohbet için kullanabileceğiniz bir site. Ben kullanır mıyım? Sanmıyorum. Boş vaktiniz çoksa, aman da arkadaşlarımı da göresim geldi diyorsanız kullanılacak bir sitede değil. AÇ msn'i konuş kardeşim.
Canlı yayında sizi kim izlesin neden izlesin sorusu da cabası...
Ben amerikalı bir arkadaşın yayınını izledim, chat odası sohbetleri korkunç. Yani izleyen adamların ruhsal sağlıklı olmadığı gerçeği ilk satırlarda yüzünüze çarpıyor. Kendi özel hayatını yayın yapan adamın ruhsal sağlığından da zaten şüphe ederim. Sana ne benim hayatımdan bana ne seninkinden.

Sonuçta bana deselerdi hadi böyle bir site yapalım, ne gereği var derdim, siz ne dersiniz bilmiyorum ama forumlarda falan bahsi geçiyormuş.
Düğünlerde masa üstüne çıkan bir toplum olduğumuzdan sanırım pekçok Türk de kendi TVsinin yayınına başlayacaktır. Birçok sapık Türkde sitede hatun kişilerin yaptıkları yayınları arayıp, Amerikalı tipin(erkek olmasına rağmen) maruz kaldığı saçma cümlelerin 100 katına maruz kalacaklardır.
Sanırım onlar da zaten bundan hoşlanıyor.

:)

İçeriğini koy, siteni yayınla

Hep php hazır sitelerden bıktıysanız, benimde hareketli flash bir web sitem olsa da kolayca yapabilsen öyle flashla uğraşmasam diyorsanız, bu site size göre
http://www.motocms.com

Sitenizin görüntü şablonunu şu şekil seçip, değiştirebilir
http://templates.motocms.com/how-to-use/
kolaylıkla sitenize yeni sayfa ekleyip basitçe komplex siteler yaratabilirsiniz.

Deneyin...

Tulalip Microsoft’un Yeni Sosyal Medya Macerası Mı?

Microsoft'un iç projemiz dediği ve yanlışlıkla bir şekil internet alemine düşen ana sayfa görüntüsüyle konuşulmaya başlanan Tulalip(kızılderili topluluğu ismidir) nedir?
Herkes sosyal paylaşım sitelerinden bir diğeri derken ben Microsoft bir şekil artık bu sosyal ağlardan da portal sitelerinden de vazgeçse diyorum.
Msn, evet, kullanım kolaylığıyla icq falandan sonra çığır açıcıydı, neden, çünkü geliştirilmiş bir programdı.
Ama msn.com sitesi olsun, diğer microsoft siteleri olsun (MSDN dahil) saçma sapan, bir dünya gereksiz bilgi içeriyor ve içinden çıkılamayacak derecede karışık.
Microsoft duy sesimi, sen mevcut bulunan fikirleri geliştirip iyi yaptığın işi yap, program yaz, exe'ler üret ve internet sitesi olayından vazgeç.
Facebook gibi bir site sosyal ağların ağlarını koparmışken(ki artık kullanmaktan cidden sıkıldım ve kapatacağım), tam insanlar heveslerini almışken, bu şekil bir işe kalkışmak demek, bir dünya yenilik sunmanız gerek demek.
Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek :)

19 Temmuz 2011 Salı

Kuantum isim analizi :))

Walla nasıl bilmiyorum ama sanki tüm tanıdıklarım için doğru o yüzden alakasızda olsa blogumda paylaşıyorum.

Kuantum İsim Analizi

A: Atılgan-enerjik
B: Ön sezileri kuvvetli
C: Konuşma ve yazma yetenekleri olan
Ç: Zevk sefa düşkünü
D: Üstün güçlere sahip
E: Sıkıntılardan kurtulmak için mücadele eden
F: Uysal, güvenilir
G: İnatçı kişilik, gerginlik
H: Sakin ve durağan
I: Hassas
İ: Kırılgan
J: Kaprisli ve kıskanç
K: Başarılı, unvan sahibi
L: Sanatsal yeteneğe sahip
M: Ticarete yatkınlık
N: Sağduyulu
O: Gizliliği sever
Ö: İçine kapalı
P: Kendinden emin
R: Sert yapıya sahip
S: Hayalperest
Ş: Çok üretken ve güçlü
T: Duygularını zor açabilen
U: Durgun, çok ağır hareket eden
Ü: Başarısı sürekli engellenen
V: Kendi içine dönük, umursamaz
Y: Geçmiş üzüntüleri sürekli yaşarlar
Z: Bilimsel açıdan, okumayı seven.

18 Temmuz 2011 Pazartesi

iPad programlamak için MAC gerekiyor.

iPad aldım ve son derece memnunum. iPad denemelerini yapıp yazmak istediğim için bekledim ve şimdi diyebilriim ki, ortalama bir kullanıcı yani office programları kullanan, internete giren, oyun oynayan, maillerini okuyup yazan ve başka bir iş için bilgisayara ihtiyacı olmayan kullanıcılar direkt laptop ve PClerini atabilir. iPAD kendilerine yeter.

Son aldığım bilgilere göre iPad'ime bir de ben uygulama yazayım derseniz, program yazmak için MAC almanız yani para vermeniz gerekiyor. Programların IIS gibi bir servis üzerinde geliştirilmesi gerekiyor.
Tabii apple'ın stratejisi kesinlikle anlaşılabilir ve takdire değer. Microsoft da tablet PC dünyasında zaman kaybetmeden yeni bir işletim sistemi ile yerini almaya hazırlanıyor.

Bu zaman zarfında iPad'ın flash player desteğinin olmaması benim için sorun yaratan tek olay oldu. Bazı kullandığım sitelere erişemedim. Bu desteğin olmamasının nedeninin flash uygulama ve içeriklerin fazla pil harcaması olduğu da öğrendiğim diğer bilgilerden.

Aklıma gelenler;
1- iPAD'e bilgisayarınızdan aktarımlarınızı iTunes üzerinden yapıyorsunuz. iTunes ücretsiz bir yazılım, kullanımı da gayet kolay.
2- 3G üzerinden 20MBdan fazla veri atamıyorsunuz, wirelessda ise böyle bir kısıtınız yok. Vodafone 4GB paketini kullanmaya başladım, hızında bir sorun yok.
3- dokumanları ve pdfleri mail adresinize atarak alabiliyorsunuz, itunes kullanımına gerek kalmıyor.
4- kredi kartınızı bir kez tanıttıgınızda direktman istediğiniz uygulamayı Application Store üzerinden alabiliyorsunuz
5- Geçenlerde futoshiki oyunu için arattırma yaparken bir türk arkadaşımızın uygulama yazdığını gördüm "süpermiş" dedim.
6- office programları için QuickOffice'i tavsiye ederim, office ev için 150$ iken 14 dolarla resmen bedava :)

Şirinler köyünde düş kırıklığı...

Arkadaşımda görüp ben daha iyisini daha kısa sürede yaparım dedim, başım yandı. Meğer bu zamana dek de boşuna uğraşıyormuşum, şirinler köyü aldatılabiliyormuş, balkabağı yetiştirme saatini beklememe gerek yokmuş. Saati ileri, geri alınca, hop diye işler şirin babadan değil, sizden yana oluveriyor.

Bahsettiğim iPad oyunu smurf's village.
Tarım falan yapıyorsunuz, ara oyunları oynuyorsunuz ama en kötü tarafı bekleme kısmıydı, gerek yokmuş meğer.
Bu öğrendiğim evladiyelik bilgiyi paylaşmak istedim. Saatle oynayın, 2 saniyede biton balkabağınız olsun. Günü ileri alın, geri alın artık ne yapıyorsanız yapın ve levellar size çıtır çerez olsun.
İşte böööyle :(

6 Temmuz 2011 Çarşamba

Bir SSIS kalmıştı...

Veri tabanından veri tabanına tablo taşımak için genelde şu şekil sorgular yeterli olmuyor.
insert vidividi
select vidividividi
Çünküüüü aktarım yapacagınız veritabanıyla, aktarımın gerçekleştirileceği veritabanı arasında milyon tane veri türü(datatype) hatası alıyorsunuz.
Sorunun çözümü ise SSIS, daha doğrusu verileri bir de parçaladıysanız. Business intelligance servisleri....
Bu da benim ilk Business intelligance projemin ekranı.

MS SQL Server veritabanı kurulumunda, "Business Services" seçeneğini işaretleyip veritabanını kurmanız, "integration services" kurulumda bende hatalar çıktı ama restart yine işe yaradı, daha sonra da Visual Studio 2008'e sahip olmanız gerekiyor.
Yazılım için her ne kadar VS 2010 kullanıyor olsak da, bu servisler için VS 2008 kurulumunu koruduğum için mutluyum.
"Control Flow" ekranına attığınız bir data flow objesinin arkasına mantıklarla yazılım yapıyorsunuz diyebilirim. DataFlow ekranında da veritabanını koyup, lookup ile ara bir tablodan veri alıyor, bu veri ile yeni tabloya aktarımı gerçekleştiriyor olacağım, bunu daha da detaylı anlatacağım. İşte bu da ekran görüntüsü:

Web 2.0 nedir ne değildir...

Yeni keşfettiğim(zira tasarıma çok odaklanamamıştım ve şimdi ihtiyacım var) sessiz anlaşılmış standartlar Web2.0 hakkında biraz bilgi vereyim dedim.
Bu standartlar yeni nesil web sitelerinin tasarımlarında kullanılan düğme yapıları, renkler, arka fonlar, logolar, fontlar, efektler kısacası herşey demek. Aşağıda Web2.0 standartlarına uygun hazırlanmış logolara örnekler görebilirsiniz. Sade ama dikkat çekici olduklarını ve Web2.0 standartlarına göre hazırlanan logoların aslında doğru fontların doğru renk geçişleri ile kullanılmasından ibaret olduğunu göreceksiniz.


http://www.mycoolbutton.com adresinden indireceğiniz programla kolayca standartlara uygun buttonlar üretebilirsiniz.

Renk palet örneği için erişmeniz gereken adres http://modernl.com/article/web-2.0-colour-palette

Fontlar için
http://modernl.com/article/great-fonts-for-web-2.0

Photoshopda kullanmak için web2.0 gradientleri ise
http://www.dezinerfolio.com/2007/05/06/ultimate-web-20-layer-styles
adresinden indirilebilir.

Çokça yeni konudan bahseden http://www.gencgrafiker.com/ adresinide kaynak olarak kullanabilirsiniz. Bedava templatelerin sunumundan konu aktarımına dek pekçok konuda bilgi içeriyor, çok hoşuma gitti.

İyi tasarımlar :)