11 Ağustos 2011 Perşembe

Dünya değişime ayak uyduramıyor

Tüketim toplumlarından oluşan dünya, artık kendi hızına yetişemez oldu. İpad ve iPhone yenilikleriyle sarsılan Nokia'yı, en yenilikçi firmalar listesinde geçen yıl birinci sırada olan Facebook ve Microsoft'un da takip ettiği düşünülüyor. Facebook bu yıl listeye hiç giremezken, Microsoft 38 basamak birden düşüş yaşadı.
Bakalım ne tür atılım ve yatırımlar olacak :)

Telefon sektörüne de değinirsek, telefonlarda android işletim sistemi ile başarı yakalayan firmalar dolayısıyla iphone piyasada kendine geniş bir yer açmak için yeni ipad5 telefonunu söylentilere göre 200$ civarında satışa sunacak.

Gelecek ise bence kesinlikle tablet PCler ve tablet PC teknolojilerinde olacak. Bu yayılım bilgisayar üreticisi firmaları etkileyeceği kadar, telekominikasyon ve cep telefonu firmalarını da çok etkileyecek. Cep telefonundan herhangi bir şey kullanmanıza, tablet PCniz varken ihtiyaç duymayacaksınız. Küçük ekran kullanımına son. Yaşasın tablet PCler :)

Artık skype gibi telefon özelliklerini de internetten karşıladığınızda telefonunuzu kaldırıp atabilirsiniz. Ben böyle yapmayı planlıyorum açıkcası. Size de tavsiye ederim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder